Maksuttomat joogavideot

Nyt voit tutustua joogaamiseen ja Kotijooga -harjoitusvideoihin.

Tämän sivun joogaharjoitukset sopivat sinulle, kun olet normaali ihminen, ilman suurempia liikuntarajoitteita.

Tältä sivulta löydät linkit Kotijooga.fi:n maksuttomiin joogavideoihin, lyhyempikestoiset HELPOT JOOGAT sopivat hyvin tehtäväksi esim. päivällä antamaan tasapainoa arjen keskellä.

LEMPEÄT JOOGAT ovat vastaavia täysimittaisia joogaharjoituksia kuin Kauppa -sivulla ja noudattavat samaa kaavaa kuin joogasalilla pidettävät ohjatut tunnit. Jokaisen tunnin alussa on keskittymisharjoitus, jonka aikana luodaan yhteys hengitykseen ja laskeudutaan kuuntelemaan kehon tuntemuksia. Tunnin aikana seurataan asentosarjaa, joka kohdistuu eri kehon osiin, riippuen tunnin teemasta. Lopussa saattaa olla istuma-asentoja rauhallisemmassa tahdissa ja tunnin päättyvät aina ohjattuun loppurentoutukseen.

Tästä löydät itsellesi helposti sopivan mittaisen ja itselle sopivan harjoituksen.

 

HELPOT KAIKILLE SOPIVAT LYHYET JOOGAT

#Helppo taukojooga 10min

#Aamujooga 20min

#Avauksia vyön avulla 35min

#Hengitä tilaa kylkiin 40min

#Virkistystä aineenvaihdunnalle 45min

#Lempeää liikettä 50min

 

LEMPEÄT TÄYSIMITTAISET JOOGAHARJOITUKSET

#Lempeä Jooga 60min – Lantio

#Lempeä Jooga 60min – Niska ja Hartiat rennoksi

#Lempeä Jooga 60 min – Hartiat ja yläselkä

#Lempeä Jooga 60 min – Taaksetaivutukset ja rintarangan avaukset

#Lempeä Jooga 60min – Lantio ja lonkankoukistajat

 

RENTOUTUKSET

#Ohjattu Rentoutus 15min – Koko kehon rentoutus äänite


Helppo taukojooga 10min

Tällä videolla tehdään virkistävä jooga harjoitus, helppo taukojooga, jonka aikana irrottaudut työnteosta. Koe kehoa ja mieltä virkistävä ja rentouttava vaikutus, kesto vain 10 min ja voit jatkaa työntekoa uusiutunein voimin.


Aamujooga 20min

Tämä aamujooga herättelee sinut tulevaan päivään, vahvasti ja varmasti! Aloita päiväsi voimistavalla joogalla. Mukavaa harjoitusta 🙂


Helppo jooga – Avauksia vyön avulla 35min

Helppo Jooga Flow 35 min avauksia vyön avulla, antaa sinulle harjoituksen, jota tehdessä saat mukavasti availtua ylävartalon jäykkyyksiä, virkistyt ja rentoudut sekä saat samalla hyvän yhteyden kehoon ja mieleen.
Sopii oikein hyvin vaikka olisit täysin vasta-alkaja joogan parissa.
Oikein mukavaa ja nautinnollista harjoitusta sinulle!


Helppo jooga – Hengitä tilaa kylkiin 40min

Rauhallinen ja helppo joogaharjoitus, joka keskittyy kylkien kireyksiin. Kehon sivuosien lempeiden venytysten avulla saat tilaa myös selkärangan kiertoihin sekä eteentaivutuksiin. Ota siis ohjelmaasi jokapäiväiset kylkien venyttelyt vaikka aamuin illoin.


Helppo jooga – Virkistystä aineenvaihdunnalle 45min

Sinulle Helppo Jooga, jolla voit helliä kehoa, saat virkistystä oman kehosi aineenvaihdunnalle, helppo 45 min harjoitus. Voit tehdä tämän virkistävän harjoituksen kotona milloin haluat. Jokainen meistä kaipaamme virkistystä, tämän harjoituksen avulla voit antaa huomiota aineenvaihdunnalle. 45 min on lyhyt aika laittaa harjoitukseen, vastapainoksi saat hyvän olon, joka kestää koko päivän. Jooga toimii aina.


Helppo jooga – Lempeää liikettä 50min

Tämä helppo 50 minuutin jooga toimii mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Tahti on rauhallinen ja hyvin lempeä. Sopii myös ilta-aikaan, sillä harjoitus antaa mukavia venytyksiä lantion seudulle, jaloille, erityisesti takareisille sekä myös yläselälle. Teemme joogan perus istuma- ja seisoma-asanoita rauhallisesti rakentaen, jolloin se sopii myös aloittelijoille. Vapauta kehosi kireydet tällä harjoituksella ja saat lisää puhtia ja energisyyttä seuraavaankin päivään!


Lempeä Jooga 60min – Lantio

Tämä lempeä 60 minuutin jooga keskittyy lantion kireyksien helpottamiseen. Saat enemmän tilaa lantion alueelle, tunnin jälkeen olo on vapautunut ja rentoutunut. Harjoitus sisältää alkukeskittymisen ja loppurentoutuksen. Mukavaa joogahetkeä Sinulle!


Lempeä Jooga 60min – Niska ja Hartiat rennoksi

Tämä lempeä 60 minuutin joogaharjoitus keskittyy niskan ja hartioiden kireyksien helpottamiseen. Harjoituksen jälkeen tunnet yläselän lihakset rennompana. Harjoitus sisältää alkukeskittymisen ja loppurentoutuksen. Mukavaa joogahetkeä Sinulle!


Lempeä Jooga 60 min – Hartiat ja yläselkä

Tällä videolla teemme rauhallisen ja lempeän joogaharjoituksen, joka vapauttaa yläselän ja hartioiden kireyksiä. Sopii myös aloittelijoille.


Lempeä Jooga 60 min – Taaksetaivutukset ja rintarangan avaukset

Tämä Lempeä Jooga -harjoitus vie sinut rauhallisesti hitaan asanasarjan läpi. Tunti keskittyy rinnanavauksiin, joten nämä lempeät taaksetaivutukset saavat rintakehän aukeamaan. Harjoitus avaa tehokkaasti myös lonkankoukistajia.
Tämän tunnin jälkeen kehosi on virkeämpi ja sinun on helpompi hengittää rinnanavauksien ansiosta.
Tunti päättyy Savasanaan eli loppurentoutukseen.


Lempeä Jooga 60min – Lantio ja lonkankoukistajat

Lempeä kotijoooga avaa lantion ja lonkankoukistajat, jooga auttaa, voi hyvin ja löydä tasapaino.

Tällä videolla teemme rauhallisen ja lempeän joogaharjoituksen, joka kohdistuu lantion ja lonkankoukistajien seudulle. Lempeä jooga palauttaa kehon ja mielen tasapainoiseksi. Sopii tehtäväksi aamulla tai illalla. Hitaan rytmin ansiosta sopii myös hyvin aloittelijoille.
Nautinnollisia kotijoogahetkiä, Namaste!
🙏


Ohjattu Rentoutus 15 min – Koko kehon rentoutus äänite

Tämä 15 min tallenne on ohjattu rentoutus, tyypiltään passiivinen progressiivinen rentoutus, jossa etenemme käyden läpi kehon osia pikkuhiljaan antaen kehon rauhoittua kuin itsestää.

TOIMII PARHAITEN KUULOKKEILLA 🙂 Voit kuunnella tämän rentoutuksen vaikkapa kotijoogasi loppuvaiheessa, loppurentoutuksen tavoin. Sopii myös tehtäväksi mihin aikaan päivästä tahansa kun haluat rentoutua, rauhoittua tai muuten vain irrottautua päiväsi kiireistä.

Tämä rentoutus sopii tehtäväksi tuolilla tai meditaatioasennossa istuen, sekä myös alustan päällä makuulla tehtynä.